Accent ULTRA První přístroj kombinující RF a ultrazvukový aplikátor

Moderní modulární, ve své kategorii jedinečný, RF (radiofrekvenční) systém kombinovaný s ultrazvukem, pro estetické a kosmetické ošetření, odstraňování tukových vrstev, celulitidy, napínání pokožky, lymfomasáž a frakční RF mikroplazmu.

Systém Accent Ultra je jedinečné zařízení kombinující vlastnosti RF proudu zahřívat biologické tkáně obsahující vodu, v proměnlivém elektromagnetickém poli s technologií selektivní destrukce pomocí ultrazvukové lipolýzy.

Zařízení je určeno pro kontaktní aplikaci za pomoci několika nástavců jako například: unilarge - pro hloubkový velkoplošný ohřev, bipolárního - povrchový ohřev a také využití vlastností ultrazvuku generovaného speciálním rezonančním zdrojem. Ostatní nástavce slouží pro specifikované použití jako např. plazmový pixel resurfacing pokožky, akné apod.

RF zesilovač se výstupním výkonem 300W dodává energii přes impedanční korekční jednotku dále do 50-ohmového vedení přes nástavce do ošetřované biologické tkáně. Impedanční jednotka koriguje proměnlivou impedanci tkáně. Výstupní výkon je kontrolován jednotkou PWM. Tento systém zajišťuje konstantní RF amplitudu a dovoluje změnu RF výkonu na základě změny poměru pulzů. Frekvence PWM pulzů je nastavena na 10 kHz.

Bipolární nástavce koncentrují energii do středu plochy ošetřované tkáně, za pomoci koaxiální konstrukce elektrody. Maximální ohřev se koncentruje v okolí středu mezi uzemněnou strukturou a špičkou elektrody. Hodnota RF výkonu je závislá na nastavení uživatelem, aplikace a konkrétní tkáně. V případě bipolárních nástavců, RF pole proniká tkáněmi do hloubky 2-6mm a jsou vhodné pro vypínání pokožky a práci na tenkých vrstvách ohraničených kostmi - např. oblast obličeje. Unipolární nástavce soustřeďují RF energii a ta následně proniká tkáněmi do hloubky až 20mm místo aby se shromáždila na povrchu tkáně.

Hlavice jsou aktivně chlazené, takže pacient při správném použití není vystaven bolesti při zákroku. Systém pracuje s odnímatelnými hlavicemi a je možné jejich vzájemné kombinování, nebo napojení jen 1 hlavice. V tom případě se na druhý nevyužitý konektor napojí terminátor - záslepka (součást standardního vybavení).

Systém Accent XL je navržen v souladu s požadavkem maximálního dodržení standardů, které zajišťují bezpečnost pacienta i operátora. Je vybaven intuitivním všestranným ovládáním a při jeho celkové hmotnosti 50kg, rozměrech 54 x 44 x 97 cm, modernímu designu a osazením podvozku kolečky, je ideální i do stísněného prostoru.

Mechanismus působení
Zařízení Accent Ultra modeluje tělesné partie na základě penetrace záření přes epidermis a dermis, který je následně aktivně redukován.

Ultra modul kombinuje dvě vyspělé ultrazvukové technologie za účelem dosažení "zlatého" standardu formování těla: "studený mód" lineární vlnění (působící jako nůžky) soustředěné na tukové buňky, a "horký mód" stlačené vlnění na doplnění procesu termálním účinkem.
Disperzní vlny (Dispersed Shear waves) - ultrazvukové vlny šetrně deformují integritu membrány tukové buňky, a způsobují narušení její struktury, hlavně buněčné membrány. Tím dochází k procesu pozvolného rozpadu během několika hodin (až 72 hod.), což má celkově příznivý vliv protože okolní tkáň zůstává neporušená. Výhodou je právě proces přirozené reakce a eliminace tukových buněk, protože jsou odbourávány postupně a organismus netrpí náhlým šokem.

Kompresní vlny (Compression waves) - mají výrazný kavitační efekt, předehřívají ošetřovanou tukovou tkáň a posilují tak efektivitu disperzních vln.

Uniform modul kombinuje radiofrekvenční unipolární technologii s mechanickou masáží podporující odvádění zplodin do lymfatického řečiště. Její unipolární část zajišťuje řízené objemové zvýšení teploty tkáně do hloubky 15-20 mm, redukuje tukovou tkáň a celulitidu, vypíná pokožku.

Kombinací použití uvedených technologií během ošetření, se dosahuje výrazně dlouhodobějšího účinku odstranění tukové tkáně, bez nežádoucích poškození okolních nervových, spárovacích tkání, případně cévního systému.

Hlavní přednosti a funkcionalita systému:
  • Nové technologie a jejich kombinace
  • Rychlost zákroku a ošetření velkých oblastí
  • Bezbolestné odstranění tukové tkáně
  • Neinvazivní odstranění tukové tkáně
  • Dlouhodobé odstranění tukové tkáně
  • Jednoduchá a nízko nákladová technologie
  • Žádný spotřební materiál
  • Pohodlí pacienta při aplikaci, bezbolestná aplikace
  • Vysoká spolehlivost systému a mobilita
  • Vysoká úroveň uspokojení pacienta
  • Žádné uzemňovací ani neutrální elektrody
  • Možnost upgrade firmweru
  • Přehledný velký dotykový displej
  • Stálý vývoj nového příslušenství ze strany výrobce - nástavců
  • Použití libovolné kombinace nástavců a jejich automatická detekce