Kavitace - bezbolestná liposukce?

Pro některé z nás je to jen rozmar, jiné se potřebují dostat po porodu rychle do původní kondice z jiných, důležitějších důvodů. Ať už je to tak nebo onak, kromě cvičení si v poslední době velmi rády zjednodušují hubnutí i pomocnými estetickými zákroky. Nemusí jít přitom výlučně jen o bolestivější a na finance náročnější liposukci.

Bez jizev
Metod na podporu hubnutí je již velmi mnoho. Je proto jen na vás, kterou z nich si zvolíte a co z položených pozitiv vás nejvíce zaujme. Relativní novinkou je kavitace. Jde o pokročilejší formu liposukce, při které se nemusíte obávat žádného úkonu pod narkózou a také ani žádného výpadku z domácnosti či práce. Kavitační terapie je bezbolestná, bez chirurgického zákroku a s tím i bez rekonvalescence.

Je to bezpečná a rychlá volba pro liposukci a efektivní redukci celulitidy oproti invazivní liposukci. Provádí se bez anestezie a jizev. Po zákroku se klient může vrátit ke svým běžným denním aktivitám. I když jde o finančně náročnější záležitost, určitě vás potěší její úspěch, který se znásobí, pokud jej podpoříte vlastním úsilím. Jedna procedura stojí v závislosti od firmy kolem 2500 Kč. Podle stavu celulitidy nebo tukové oblasti je nezbytných 3 až 6 zákroků. Často se však nabízejí cenově výhodnější balíčky. Protože však jde o rozbíjení tukových buněk, jde již o stálý efekt, takže se investice určitě vyplatí.

Úbytek až do 7 cm
Pojďme se nyní podívat, co vás bude čekat po příchodu do salonu. Tento způsob hubnutí se totiž nemusí provádět na specializovaných estetických klinikách. Jde o odstranění tukových buněk pomocí ultrazvukové metody. Ty pod tlakem prasknou a postupně se vyplavují lymfatickým systémem. Nemusíte se tedy obávat žádných skalpelů a jde o takříkajíc odpočinkovou záležitost. Personál vás na úvod vždy nejprve seznámí s průběhem celé procedury. Následně budete diskutovat o možných kontraindikacích. Pokud znáte dobře své zdraví, není potřeba ani vyjádření lékaře, o vašich nemocech.

Potom je klientovi přeměřen ošetřovaný obvod, což se zaznamenává do jejich osobní karty. Požadovaná oblast se vyšetří kavitační technologií nejčastější po dobu 40 minut, pak klientka absolvuje lymfodrenážní proceduru také asi 40 minut pro lepší rozproudění lymfatického oběhu a pro rychlejší odplavení rozpuštěných tukových buněk z těla ven. Po skončení procedury se obvod zase přeměří, úbytky jsou 2 - 7 cm podle složení tukových buněk konkrétního klienta. Následně je velmi důležité dodržovat pitný režim a je třeba vyhýbat se alkoholu a kávě. Výhodou je i odtučněná strava a zvýšená fyzická aktivita, které zlepšují konečný výsledek.

V den menstruace se nedoporučuje
Bohužel i kavitační procedura se nemůže provádět na osobách: s velkými kovovými implantáty, s rakovinou, s epilepsií, s kožními onemocněními, s otevřenou ránou, se sníženou činností ledvin nebo pankreatu, se závažnou chorobou jater, se zvýšenou hladinou cholesterolu, lidé užívající antikoagulanty, s tromboflebitidou. Ženy by měly mít na paměti i to, že kavitace se nemůže dělat ani v den menstruace. Proto je důležité její celé rozplánování, ve kterém vám jistě ochotně pomůže personál. Mezi další nevýhody patří i zarudnutí pokožky na ošetřovaných místech. Toho se však nemusíte obávat, protože vám do jednoho dne zmizí. Někdo po zákroku pociťuje i zvýšenou žízeň. Dalo by se však říci, že v tomto případě půjde spíše o pozitivní záležitost. Protože tak jistě vypijete dostatek vody, která pomáhá lymfatickému systému zbavit se rozbitých tukových buněk.

Až tři měsíce po porodu
Kvůli časové nenáročnosti tento způsob liposukce ocení i mladé maminky. Ty mohou kavitaci absolvovat tři měsíce po porodu. Tehdy je již tělo zrevitalizované a nepřekáží ani kojení. Při výběru zařízení, které vám bude provádět tento zákrok, dbejte zejména na odbornost a ochotu personálu. Je velmi důležité, aby vám po celou dobu přinášel fundované odpovědi, které vám později pomohou zefektivnit celkové hubnutí.