Laserová liposukce

Liposukce laserem je liposukce používající kanylu s laserovým paprskem a je podobná ultrazvukové liposukci.

Laserová liposukce je moderní alternativou liposukcí klasických. Provádí se v lokální anestezii, bez řezů, pouze s vpichy. Není nutná hospitalizace.

Pro zákroky laserové liposukce jsou vhodné prakticky všechny lokality těla, od liposukce břicha, přes povislé podkoží a tukové polštáře na pažích, ale i podbradku a dalších lokalitách.

Postup při laserové liposukci
Do dané lokality se při zálroku zavede drobná kanyla síly vlasce. Speciální vlnová délka multidiodového laserového paprsku se vstřebává právě v tukových buňkách, které tak uvolňují svůj obsah do mezibuněčného prostoru, odkud je uvolněný tuk postupně absorbován lymfatickým systémem.

Používaný laser navíc silně tepelně stimuluje kolagen a vazivové struktury podkoží. Výsledek je tak podstatně lepší než při klasické liposukci: kůže je po zákroku vypnuta, dochází k vyhlazení celulitidy, jsou ideálně vytvarované kontury postavy bez vzniku nerovností a nepravidelností, odpadá vznik velkých modřin, není ani nutné dlouhodobě používat elastické bandáže.

Výhody laserové liposukce
Nespornou výhodou je využití laserové liposukce u jinak problematicky řešitelných a bolestivých oblastí pro klasickou liposukci, jakou je podbradek či obličej. Laser dokáže zatavit drobná nervová zakončení a hojení je pak méně bolestivé.

Pokud jste již klasickou liposukci podstoupily, lze laserovou liposukcí dotvořit její výsledek - nejčastěji vyhladit vytvořené nerovnosti.